Anmeldelsen av KOK & STEK fra Kulinarisk Akademi
(kåret årets kokebok 2016) i Mat fra Norge sier de nei til gassgrill-

Boka inneholder mange oppskrifter også, men det kanskje viktigste er å få frem prosessene. Mye er enkelt, men vi forklarer det alikevel tydelig, sier Espen, som legger til at folk flest gjør mange feil når de tilbereder mat.

La oss ta grilling, der feil nummer en er at mange kjøper og bruker gassgrill!

Vi prøver å være tydelige når vi anbefaler bruk av kullgrill. Kullene gir nok strålevarme til å grille råvarene effektivt, og en kullgrill

tilfører også egensmak som det er vanskelig å gjenskape på andre måter, sier han, og ber oss også om å la være å marinere alt mulig i såkalte barbecuesauser.

Bruk heller nøytral olje, salt og pepper før det du skal grille legges på den varme risten.

Her et utsnitt fra en blogg om grillene:

«Jeg har en Napoleon grill og en BGE kamado grill. Jeg er sikker på Kamado er det samme som BGE og Weber det samme som Napoleon. Napoleon sitter ubrukt mesteparten av tiden. BGE er fantastisk! Best lavt og sakte, beste pizza, beste biff du får min drift. Hva er forskjellen? Det er røyk og fuktighet oppbevaring (gass tørker ut pga oksygen som trengs). Jeg selv lager en smokey potetsalat som mine gjester fantaserer om. Jeg vurderte pizza stein for min Gaggenau ovn, men bestemte jeg allerede hadde gode alternativer i kamado grillen. Og bor i Canada hvor du enkelt kan lage mat året rundt på Kamado keramisk grill.»